Un important arxiu de premsa sobre #pessebrisme es pot consultar online

 

Els estudiosos del pessebrisme i de les tradicions pròpies del cicle de Nadal tenen al seu abast una Nova font de consulta que aplega articles de premsa que van des de finals de segle XIX fins als anys 80 del segle XX. 

Des d’aquest Nadal es podrà consultar online un important arxiu d’articles de premsa dedicats a l’art del pessebrisme. El Col·lectiu El Bou i la Mula, amb la subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, ha digitalitzat indexat i posat en línia els gairebé 1200 documents de què consta l’Arxiu Catà. 

Els articles, que majoritàriament provenen de la premsa, aborden el pessebrisme des de molts diversos angles. Autors com Joan Amades, Duran i Sampere, Josep M. Garrut, el P. Basili de Rubí, entre d’altres són algunes de les persones que firmen els documents d’aquest arxiu. El pessebrista Pere Catà (1935), durant molts anys, de forma pacient i ordenada, va desar tots els escrits que arribaven a les seves mans i que parlaven sobre el pessebre i les tradicions nadalenques. La cessió d’aquest fons documental ha permès al Col·lectiu El Bou i la Mula posar-lo a disposició de totes les persones interessades en el pessebrisme i en la cultura popular del cicle de Nadal. 

La base de dades està disponible al web www.elbouilamula.net i permet fer cerques aplicant diversos filtres. 

Comentaris