Foguerons de Sant Antoni a Gràcia 2015 · SA POBLA A GRÀCIA 2015

 



Un any més, torna la festa dels Foguerons a Gràcia amb una nova programació i el Festival Tradicionàrius hi col·labora des de fa 23 anys i programa activitats ben variades i per a tot tipus de públic. En aquesta edició, però, incorporem una novetat al Cap de setmana de les Illes i és que s’hi afegeixen els amics de l’Alguer.

Començarem  el dijous 29 de gener amb el Tast Gastronòmic de les Illes i l’Alguer presentat per Pere Tàpias  amb el recital de l’Oda a la sobrassada. Una oportunitat de fer un tast de menjar de Les Illes, sobrassada, botifarrons, camallot... i de productes de l’Alguer com Pa Carasau, recuita frescal i licor de murta. Com sempre hi haurà glosada oberta amb diversos cantadors de Les Illes, l’Alguer i el Principat, com Mateu “Xurí”, Maribel Servera, Catalina Canyelles, VOPB de Catalunya i Àngel Maresca “Lo Barber” de l’Alguer.

El divendres 30 de gener podreu aprendre Ball de Bot al taller que hem programat amb els músics i balladors del grup Ballugall, que després seran els encarregats de tancar la nit amb la presentació del seu disc Rodamon i que us faran suar la samarreta fins ben entrada la matinada. A partir de les 22 h, Mapasonor presentarà el DVD Terra Guanyada, un documental dedicat al cant improvisat de l’Ebre que reflexiona sobre la transmissió, recuperació i actualitat d’aquesta tradició popular. Seguidament, el concert anirà a càrrec del mestre de cerimònies Carles Belda que s’acompanyarà de grans músics mallorquins i algueresos pel concert Des de Mallorca a l’Alguer.

Per acabar amb les activitats del Cap de setmana de les Illes i l’Alguer, els Glosadors i Xeremier de Mallorca voltaran pel Mercat de l’Abaceria i la Llibertat dins el cicle Folk als Mercats el dissabte 31 a les 12 h.

Però aquesta no és tota la programació dels Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, ja que hi ha moltes més activitats programades per la Federació de Foguerons que podeu descarregar-vos aquí.


Informació extreta de http://www.tradicionarius.cat/ca/programa-dels-foguerons-2015/noticies/12

Comentaris