Reus, 'Capital de la Cultura Catalana 2017'




La ciutat de Reus va ser escollida el passat 2 d'octubre Capital de la Cultura Catalana 2017. La capital del BaixCamp va aprovar per unanimitat presentar la seva candidatura com a referent cultural de l’àmbit lingüístic català en el ple municipal de desembre del 2013, una candidatura que, a més, ha rebut centenars d’adhesions d’entitats i de persones de la ciutat.

Un dels grans potencials que té Reus és el seu ric, variat i nombrós calendari d’activitats culturals que es distribueixen durant tot l’any i que es complementen amb les programacions estables dels teatres Fortuny, Bartrina, Bravium i Sala Santa Llúcia, a més de l’Orfeó Reusenc i el Centre d’Art Cal Massó, i les exposicions d’art, siguin organitzades pel mateix Ajuntament de Reus o bé per diverses galeries de la ciutat.  Reus ha previst en la seva candidatura preparar un conjunt d’activitats específiques lligades amb un altre dels grans eixos culturals, lúdics i turístics que té la ciutat: el modernisme.

Fins ara, han estat elegides capitals de la cultura catalana les ciutats de l’àmbit lingüístic català següents: el 2004, Banyoles; el 2005, Esparreguera; el 2006, Amposta; el 2007, Lleida; el 2008, Perpinyà; el 2009, Figueres; el 2010, Badalona; el 2011, Escaldes-Engordany; el 2012, Tarragona; el 2013,  Ripoll; el 2014, Barcelona; el 2015, Vilafranca del Penedès, i el 2016, Vic.

La Capital de la Cultura Catalana és una entitat que s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català i que té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana tant a l'interior com a l'exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, el 25 de març de 2004.


Imatge extreta de http://www.naciodigital.cat/delcamp/reusdiari/noticia/1386/tronada/reus/es/converteix/instant/gran/pais

Informació extreta de http://www.naciodigital.cat/delcamp/reusdiari/noticia/7875/ciutat/reus/escollida/capital/cultura/catalana/2017

Comentaris