MAREA BLANCA convoca noves protestes contra el futur consorci sanitari de Lleida




La Marea Blanca de Ponent i Pirineus, la plataforma formada per usuaris i professionals de la sanitat pública, a més d'entitats cíviques, formacions polítiques i sindicats, han convocat per al 29 de novembre una gran manifestació pel centre de Lleida per demostrar el rebuig a la creació del consorci anomenat Sistema Integral de Salud (SIS) Lleida. Aquest nou ens agruparà i gestionarà tots els hospitals públics i els ambulatoris. 

La constitució d'aquest consorci s'ha gestat des de fa molts mesos i des d'un principi ha topat amb l'oposició de molts col·lectius que veuen en aquest ens el possible desmantellament de l'ICS i un primer pas cap a les privatització de serveis. El fet que el Servei Català de la Salut hagi aprovat fa pocs dies una norma perquè els hospitals públics puguin fer activitat privada ha acabat de convèncer la marea blanca de Lleida d'aquestes intencions, segons expliquen els seus promotors. 

D'aquesta manera, en les diferents assemblees públiques celebrades en els darrers dies es va acordar mantenir les protestes, convocar tancades als CAP per a mitjans de novembre i una gran manifestació el 29 del proper mes. 




Les raons de la protesta les han resumit en un manifest de quinze punts en què destaca que el consorci no preveu regir-se per la normativa de contractes públics, ni per a la llei sobre control i fiscalització de despeses o per la d'incompatibilitat d'alts càrrecs. Igualment consideren que obrir la porta a entitats privades sense ànim de lucre és una forma de permetre la privatització, que no hi haurà prou transparència en la despesa. Igualment, la marea blanca considera que s'ha imposat aquest sistema escapant del debat ciutadà i menystenint institucions, com el síndic de greuges, que havia reclamat informació. Igualment, aquest col·lectiu recorda que es van recollir 38.575 signatures en contra i que el nou ens precaritza la situació dels treballadors, sense donar-los garanties de futur i especialment als provinents de l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), que es dissoldrà, i que ara gestiona els hospitals de Santa Maria i el de Tremp.


Informació extreta de http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/14-salut/789352-la-marea-blanca-de-lleida-convoca-protestes-contra-el-nou-consorci-sanitari.html?dema=1&cca=1&tmpl=component&print=1&page=

Comentaris