24 de setembre · El Correfoc de Tarragona




El dia 24 de setembre, diada de la Mercè i darrer dia de les festes de Santa Tecla de Tarragona, s'esdevé en aquesta ciutat un dels correfocs més tradicionals del país, el Correfoc de Tarragona, organitzat pel Ball de Diables de Tarragona. Enguany presenta dues novetats destacades: la primera és que comença a les 10 de la nit, i la segona és la primera participació en aquest del Griu de Tarragona, la nova bèstia de foc del Seguici festiu tarragoní. 

A banda dels grups de foc de la ciutat (la Colla Diables Voramar del Serrallo, el Ball de Diables de Tarragona, el Bou de Tarragona, la Víbria de Tarragona, a més de la ja esmentat Griu de Tarragona) actuaran com a colles convidades el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Diables del Morell, el Drac Badalot de l'Arboç i el Bou de Valls.

Recorregut: pl. de la Mitja Lluna, c. Unió, pujada per la Rambla Nova fins al carrer Adrià per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l’altre lateral a l’alçada del carrer Sant Agustí fins a l’estàtua dels despullats. Tot seguit, a la Rambla Nova, al voltant de l’estàtua dels despullats, Eixordadores carretillades finals.

Pels volts de la mitjanit, des de l’estàtua dels despullats. Sorollosa traca per la Pirotècnia Martí de Borriana (Plana Baixa), amb el final de terratrèmol acompanyat de l’emocionant Visca Santa Tecla! i de la façana pirotècnica que s’enlaira des de l’esquena de l’estàtua de Roger de Llúria al mateix Balcó del Mediterrani.


Informació extreta de https://ca-es.facebook.com/balldediablesdetarragona

Comentaris