22è DANSÀNEU 2013, a Esterri d'Àneu · 'Carrer de festa'



La d’un vogador podria ser ben bé la imatge d’aquesta edició del Dansàneu. Personatges que remen i remen sense descans i d’aquesta manera avancen fermament sense deixar de mirar ni un sol instant rere seu amb l’objectiu de no perdre de vista quin és el seu punt de partida. «M’exalta el nou i m’enamora el vell»

El Dansàneu d’aquest 2013 treballa a partir de dos plans, dos móns (el real i l’imaginari que traçarem gràcies a l’ajuda i l’experiència inestimable de Comediants) que es troben, es mesclen i es nodreixen l’un de l’altre durant uns pocs dies del mes de juliol en aquestes màgiques valls pirinenques d’Àneu.

Les danses (amb les seves músiques respectives) de la Catalunya Vella, nascudes entre la lava i el foc dels volcans de la Garrotxa, esdevindran més actuals que mai de la mà de Pep García; hi sumarem la creativitat a partir de la investigació sobre el gest i el moviment tradicionals del  coreògraf Álvaro de la Peña que ens permetrà conèixer possibilitats de la nostra dansa encara per explorar.

A tot això hi afegirem, com a autèntic vèrtex, la dramatúrgia (entesa com a eina que ajudarà tant la dansa com la música) de carrer, les danses de seguici, els balls de capgrossos… Sobre l’ocupació de l’espai (obert, públic…) versaran les classes de Joan Serra, ja sigui en solitari o bé en col·laboració amb Jaume Bernadet de Comediants, i la residència de Tornaveus ens permetrà conèixer i treballar a partir del seu guiatge aspectes bàsics de la polifonia tradicional.




Acabaran de confegir el programa d’aquesta edició del Dansàneu noms propis com el multiinstrumentista Xavi Lozano, que treballarà aspectes vinculats a la improvisació incidint en el vincle música i espai, o el de Núria Font, amb un taller sobre vídeominut. Tot plegat, sota el guiatge del tàndem format per Jordi Rubio i Ferran Martínez que sumaran la seva experiència a les propostes que enguany, més que mai, desembocant en la cercavila de dissabte a la tarda, sense oblidar-ne el preludi de divendres a la nit on professors i alumnes posaran en comú les seves experiències i sumaran, in crescendo, col.laboracions de luxe. 

No hi falteu!

Per a més informació:  http://dansaneu.wordpress.com/

Imatge extreta de http://dansaneu.wordpress.com/2013/06/05/el-dansaneu-convida-jaume-bernadet-de-comediants-per-abordar-la-dramaturgia-festiva-de-carrer/

Comentaris