El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona editen un lèxic casteller digital.



El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona han editat un material digital de lèxic casteller que es pot consultar en l'enllaç següent:


El material l'han elaborat Joan Pol, tècnic d'Imatge i Edicions del CPNL, i Xavier Brotons, coordinador de Dinamització del CNL Tarragona, periodista casteller i autor del Diccionari casteller, i ha comptat també amb la col·laboració de Ramon Vidal, tècnic del CNL Tarragona.

El material és essencialment gràfic i té com a objectiu difondre el lèxic bàsic del món casteller. Consta dels apartats següents: parts del castell, components de la pinya, pisos del castell, tipus de castell (en què s'han incorporat construccions relativament recents com el tres i el cinc amb l'agulla al mig, el set i el nou), música dels castells (amb la reproducció del toc de castells) i altre lèxic.






Aquest material ja va ser presentat a Valls el 20 d'octubre passat en el marc del II Simposi Casteller amb motiu de la Fira de Santa Úrsula.

El material pot ser especialment útil per a les colles castelleres de creació recent o pròxima i per a aquelles persones que s'incorporen per primera vegada a una agrupació.

Informació extreta de la pàgina web de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC),  http://www.cccc.cat/

Comentaris